• Novinky

            • WORKSHOP Pilsner Urquell🍺

            • Dňa 23.04.2024 sa študenti odborov čašník/servírka a hotelová akadémia zúčastnili workshopu Pilsner Urquell.

              Študenti sa oboznámili s procesom výroby piva, postupov pri výrobe, poznali rôzne druhy chmelu a v neposlednom rade si pod dohľadom profesionála z Pilsner Urquell zdokonalili techniku čapovania piva na rôznych výčapných kohútoch.

            • Londýn 2024

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Londýn 2024.

              Londýn, kráľovské mesto na Temži

              Londýn, miesto, do ktorého sa zamilujete tak, že sa nebudete chcieť vrátiť späť...

              Ohromujúca architektúra, úžasné záhrady, veľkolepé vežičky, rušné ulice, množstvo obchodov. Londýn je jednoducho čarovný.

              Študenti Spojenej školy v Holíči spoznali krásy tohto kozmopolitného mesta rôznymi prostriedkami, naskočili na ikonický „double-decker“, preplavili sa loďkou po Temži, nachodili míle po vlastných a nezaskočil ich ani spletitý labyrint podzemného metra.

              V priebehu 5 dní študenti nadobudli nové skúsenosti, priateľstvá a zážitky. Na vlastnej koži spoznali život v typickej anglickej rodine, pochutnali si na jedlách rôznych kuchýň, ale zároveň využili svoje nadobudnuté jazykové zručnosti.

              Počas zájazdu 10.-14.4.2024 študenti videli Greenwich, prechádzali sa Tower Bridgom, užili si chvíle v Camden Towne, obdivovali skvostný Windsor Castle, stretli známe osobnosti v Madame Tussauds Museum, cestovali históriou v Natural History Museum, vzniesli sa do výšin v London Eye, prechádzali popri Big Bene, Westminster Abbey, Buckingham Palace, vnímali krásy 3 londýnskych parkov: Hyde Park, St. James´s Park, Regent´s Park.

              Jediné, čo sme nestihli zakúsiť, bolo typické anglické počasie...

               

              Mgr. Klára Sabová

              Ing. Monika Štefková

              Mgr. Monika Nádaská

            • Prednáška Ozbrojených síl

            • Dňa 16.04.2024 sa uskutočnila pre študentov Spojenej školy prednáška o aktivitách,  možnostiach vstupu do Ozbrojených síl a zároveň im profesionálny vojak predstavil poslanie útvaru letiska Kuchyňa.

            • DANUBIUS GASTRO 2024

            • Dňa 11.04.2024 sme sa spolu so študentmi odborov čašník/servírka, kuchár/kuchárka a hotelová akadémia zúčastnili gastronomického veľtrhu Danubius Gastro 2024.
              Výstava bola pre študentov cennou skúsenosťou, kde sa mohli oboznámiť s aktuálnymi trendmi a novinkami v gastronómii.
            • Rodičovské združenie

            • Vážení rodičia, pozývame Vás na rodičovské združenie s triednym učiteľom/ triednou učiteľkou dňa 17.4.2024 od 15.00-17.00 hod.

            • Exkurzia v NR SR

            • Dňa 8. 4. 2024 sme sa  s vybranými žiakmi z I. TPI, 1.HA, 2.MŠS, 3.B a 4.TPI zúčastnili exkurzie. Tento raz sme navštívili NR SR. Prezreli sme si symboly SR, dozvedeli sme sa zaujímavé informácie o M. R. Štefánikovi a J. M. Hurbanovi, o práci parlamentu, videli sme priestory parlamentu...

              Študenti HA si prezreli aj Bratislavský hrad a barokovú záhradu. Študenti IT zase navštívili parlamentnú knižnicu. 

              Ing. Martina Petráková

              Mgr. Veronika Chňupková

            • Work Shop

            • Pri príležitosti Medzinárodného dňa zdravia myslíme aj my na zdravie našich študentov. 

            • Baristická súťaž - SLOVAK BARISTA CUP JUNIOR

            • Dňa 26.03.2024 sme sa so študentom 3.HA zúčastnili 1.kola SLOVAK BARISTA CUP JUNIOR 2024 v Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera Pieštany.

              Pre nášho študenta išlo o prvú skúsenosť s touto súťažou. Napriek tomu sa v tvrdej konkurencii nestratil a do ďalších kôl nadobudol nenahraditelné skúsenosti.

              Súťažil rekordný počet 45 študentov v troch disciplínach:

              - Technika mlynčeka

              - Alternatívne prípravy kávy

              - Technika pri kávovare

            • Prezentácia s ponukou práce

            • Dňa 22. 3. 2024 bola pre triedy 2.D., 3.D a 4.TPD pripravená prezentácia spoločnosti X-DENT PDR s. r. o. so sídlom v Žiline, ktorá sa zaoberá opravami karosérií áut po krupobití. Spoločnosť s 13-ročnou históriou a skúsenosťami na pracoviskách po celom svete, od Európy cez Ameriku (USA, Mexiko) až po Austráliu, predstavila svoje portfólio spolupráce s  partnermi v oblasti automobilizmu, ako sú VW Group, General Motors Company, Ford, Stellantis a mnohé ďalšie. Prezentáciu vykonal majiteľ tejto spoločnosti p. Radoslav Holzer.  Zároveň ponúkol budúcim absolventom stredných škôl, ktorí by radi získali zručnosti v oblasti opráv a údržby vozidiel a tým študentom, ktorí majú vášeň pre automobilizmus, cestovanie a spoznávanie nových kultúr, možnosť pracovať pre túto spoločnosť.  Prezentácia a ponuka pracovať v zahraničí v rôznych kútoch sveta študentov zaujala najmä rozmanitosťou vykonávaných prác, ale i zaujímavým finančným ohodnotením.

            • Florbal

            • Dňa 22.3.2024 sa uskutočnilo. OK vo florbale SŠ chlapcov. Súťaže sa zúčastnili všetky stredné školy okresu Skalica. Konečné poradie :

              1. Gymnázium Skalica

              2. Spojená škola Holíč

              3. SOŠS Skalica

              4. SZŠ Skalica

              5. SSOŠ Via Humana Skalica

              6. SOŠe Gbely

              Víťazom blahoželáme.

            • Florbal

            • Dnes sa konalo okresné kolo vo FLORBALE. Naše dievčatá si vybojovali 1.miesto a postup na krajské kolo.

              Dievčatám blahoželáme a držíme palce v ďalšom kole.

            • WORKSHOP "Alternatívne spôsoby  prípravy kávy"

            • Dňa 19.3.2024 sa uskutočnil WORKSHOP "Alternatívne spôsoby  prípravy kávy" v spolupráci so ŠKOLOU BARISTU plný informácii a praktických  ukážok prípravy rôznych druhov káv pre  študentov  2. a 3.ročnika odboru čašník/servírka a hotelová akadémia.

            • Prednáška z ÚPSVaR Senica na tému: Čo ďalej po maturite?

            • Dňa 20.3. 2024 sa na Spojenej škole konala prednáška z ÚPSVaR Senica na tému: Čo ďalej po maturite? Navštívila nás prednášajúca p. Ing. Svetlana Spiegelová, ktorá je koordinátorom pre poradenstvo a vzdelávanie ÚPSVaR Senica, pracovisko Holíč. Prednášky sa zúčastnili žiaci končiacich ročníkov, teda naši „maturanti“, ktorých zakrátko, samozrejme okrem ústnej maturity, čakajú prijímacie skúšky na vysokú školu alebo hľadanie nového prac. miesta, preto  informácie z oblasti pracovného prostredia sú pre nich veľmi vítané. Žiaci mali možnosť sa oboznámiť s trhom práce, napr. prostredníctvom európskeho portálu EURES, ktorý ponúka voľné pracovné miesta v celej Európe, možnosť absolvovať kurzy ponúkané úradom práce, projekty financované EÚ, ako aj ponuky ďalšieho vzdelávania. Dôležitými témami boli aj porovnanie mzdových podmienok u nás, s podmienkami v ostatných krajinách EÚ, jazyková vybavenosť, zdravotné poistenie, podpora v nezamestnanosti, dôležité náležitosti v pracovnej zmluve a oveľa viac.

            • Úrad vlády

            • Dňa 28. 02. 2024 sa vybraní žiaci z 1. HA, 1. PEK, 2. MŠS a z 3. B zúčastnili exkurzie na Úrade vlády. Pozreli sme si historickú budovu, kde boli zaujímavé reprezentačné priestory, ďalej sme navštívili novú budovu Úradu vlády, kde si študenti mali možnosť sadnúť do kresiel jednotlivých ministrov. Veľmi zaujímavá bola kaplnka, ktorá slúži dodnes na bohoslužby pre verejnosť.