• 2964 H Cukrár

        • O odbore

        • Absolvent/-ka získa teoretické vedomosti a poznatky, ktoré dokáže aplikovať v praktických činnostiach v cukrárskej výrobe. Vie pripraviť a spracovávať suroviny, pomocné látky a prísady pre výrobu cukrárskych výrobkov podľa príslušných technologických postupov a receptúr s využitím moderných trendov, vykonávať jednoduchú údržbu príslušných zariadení, hodnotiť kvalitu surovín a výrobkov, vie zostaviť kalkulácie, baliť a expedovať výrobky.

          Absolvent/-ka má vedomosti v oblasti racionálnej výživy. Ovláda a dodržiava zásady správnej výrobnej praxe HACCP, hygieny a bezpečnosti práce.

          Medzi zručnosti, ktoré žiak získa, patrí príprava jednotlivých cukrárskych ciest a hmôt, modelovanie všetkých druhov ozdôb, práca na finálnych výrobkoch spojená s plnením a náročným dekorovaním , príprava reštauračných múčnikov, špeciálnych cukrárskych výrobkov, mrazených krémov a výroba zmrzliny. Absolvent ďalej pozná príslušné normy platné pri výrobe a kontrole cukrárskych výrobkov a mal by získať schopnosť posúdiť kvalitu polotovarov a konečných výrobkov. Okrem týchto zručností absolvent/-ka vie obsluhovať jednotlivé výrobné zariadenia, ovládať funkciu a konštrukciu poloautomatických i automatických strojov a zariadení a vykonávať ich bežnú údržbu.

           

           

           

           

        • Kurzy

        • Pre žiakov každoročne otvárame:

          • vodičský kurz - skupiny B (osobný automobil), (nižšia cena kurzu, než majú bežné komerčné autoškoly)
        • Uplatnenie absolventa

        • Pracovné uplatnenie absolventa: absolventi sa uplatnia ako odborní zamestnanci cukrárskej výroby, pekárenskej výroby, na prevádzkach malých a stredných firiem, v živnostenských zariadeniach, ako zamestnanci v hoteloch a iných gastronomických zariadeniach.

           

          Po úspešnom ukončení štúdia – získaní výučného listu – môže žiak pokračovať formou denného alebo diaľkového nadstavbového štúdia v študijnom odbore podnikanie v remeslách a službách so získaním maturitného vysvedčenia.